Haber 13.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 574

Bakan Kacır: TEKNOFEST kuşağımız teknoloji yolculuğumuzun akıncıları olacak (2)

'BİLİM FARKINDALIĞINI YEŞERTTİK'Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mamak Bilim Merkezi'nin ardından Sincan Bilim Merkezi'nin açılışına da katıld

'BİLİM FARKINDALIĞINI YEŞERTTİK'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mamak Bilim Merkezi'nin ardından Sincan Bilim Merkezi'nin açılışına da katıldı. Bakan Kacır, son 3 yılda 3 bin 800 bilim söyleşisiyle 400'den fazla öğrenciyi bilim insanlarıyla bir araya getirdiklerini belirterek, "Gerçekleştirilen 5 bin 200'den fazla bilim fuarıyla ve 5 milyon 200 bin ziyaretçiyle bilim farkındalığını yeşerttik. 'Sektör Kampüste' programıyla 10 binden fazla üniversite öğrencimizi yapay zeka, dijital dönüşüm, kuantum gibi alanlarda sektör profesyonelleri ile buluşturuyoruz" dedi.

'KAZANAN TÜRKİYE OLACAK'

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Bakan Kacır, "Milletimiz, eser kazandırmak yerine kısır hesapların peşinde koşanların kimler olduklarını çok iyi biliyor. İnanıyoruz ki Ankara'da ve Sincan'da vatandaşlarımız oyunu, güçlü bir şekilde gerçek belediyeciliğe, eser ve hizmet belediyeciliğine vuracak. Ankaralılar aksayan projeleri, yavaşlayan hizmetleri inanıyorum ki 31 Mart'ta telafi edecek. Kazanan Ankara, kazanan Türkiye olacak" diye konuştu.

0 Yorum Yapılmış